10 augusti 2024
14:00

Konyaspor KIF

Referat: Västerhaninge IF - Konyaspor KIF

Äntligen, höstsäsongen igång. Första matchen på naturgräset. Förutsättningarna var klara skulle Västerhaninge kunna haka på i toppen krävdes seger, bara seger.
Västerhaninge började bäst och hade flera lägen till ledning men det skulle dröja till den 24.e minuten innan ledningsmålet kom. Mohammed stöter in bollen från nära håll efter pass av Jonte. Mohammed tillbaka efter nästan närmare ett års skadefrånvaro efter benbrottet förra året. Mohammed har ytterligare ett par lägen men är fortfarande lite ringrostig så ställningen är 1-0 i paus. Det var Västerhaninge som stod för spelet, Konya slog mest långa bollar i djupet.

Andra halvlek Konya kom ut hårdast utan att för den saken skapa några stora lägen. Västerhaninge föll tillbaka i planen men försvarade sig väl med det nya mittbacksparet Oscar och Max. I den 71:a en omställning för Västerhaninge. Där Kosta kommer igenom (ny för hösten från Skogås) skott retrur ut och där kommer Martin och drämmer upp bollen i nättaket. I den 77:e kliver domaren in och ger Konya en fribiljett in i matchen då han dömer straff helt oförståeligt, men men nu blev det inte avgörande utan de tre poängen stannade i Västerhaninge och skönt var väl det.

Västerhaninge vinner matchen rättvist, blev lite låga i andra halvlek men en första halvlek som var riktigt, riktigt bra. Kul att se Mohammed tillbaka i laget.